صنعت خودروسازی در آلمان یکی از بزرگترین کارآفرینان در جهان است و بطوریکه در سال ۲۰۱۶ نیروی کاری بیش از ۸۵۷،۳۳۶ در این صنعت مشغول به کار بودند. با سایت اجاره خودرو یوروپکار همراه باشید.
صنعت خودرو آلمان بهعنوان قطب تولید خودروهای مدرن و همچنین بالاترین میزان تولید خودرو در جهان موجب به وجود آوردن فضای رقابتی و نوآورانه در این صنعت شده است. صنعت خودروسازی آلمان چهارمین تولیدکننده خودرو در جهان است. این صنعت با تولید سالانه نزدیک به ۶ میلیون و سهم ۳۱.۵ درصد از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ کمک شایانی به اقتصاد این کشور نموده است.
اتومبیلهای آلمانی بیشترین جوایزِ طراحی خودرو را در جشنوارههای سالانه خودرو از آن خودکردهاند. فولکسواگن و پورشه ۹۱۱ در (Car of the Century) رتبه چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادهاند.
خودروهای فولکس واگن نیز یکی از محبوب ترین ها در اجاره خودرو در آلمان میباشد.

بنز، شاید معروف ترین برند خودروسازی آلمانی ها
پیشگامان تولید خودرو، Karl Benz (که بعدها شروع به ساخت مرسدس بنز نمود) و نیکولاس اوتو، در اواخر دهه ۱۸۷۰ موتورهای احتراق داخلی را توسعه دادند و با این طراحی منحصربهفرد توانستند برای سایر تولیدکنندگان خودرو به یک الگو تبدیل شوند که همین امر منجر به تولید موتورهای مدرن خودرو در جهان شد. تا سال ۱۹۰۱ آلمان حدود ۹۰۰ خودرو در هرسال تولید میکرد. در سال ۱۹۲۶، دایملر بنز از شرکای پیشین Karl Benz و Gottlieb Daimler تشکیل شد و این اتومبیلها را تحت برند مرسدس بنز روانه بازار کرد. در سال ۱۹۱۶ BMW تأسیس شد اما تا سال ۱۹۲۸ هنوز تولید خودروهای اتومات خود را آغاز نکرده بود.

آئودی، از بزرگترین برندهای خودروسازی آلمان
توسعه آهسته آلمان در صنعت خودروسازی برای تولیدکنندگان اصلی خودروسازی آمریکایی مانند General Motors در ۱۹۲۹ و شرکت فورد در سال ۱۹۲۹ مشوق شد.
فروپاشی اقتصاد جهانی در دوران رکود بزرگ در اوایل دهه ۱۹۳۰ صنایع خودروسازی آلمان را با یک بحران شدید روبرو کرد. درحالیکه شرکتهای خودروسازی هشتادوششساله در دهه ۱۹۲۰ در آلمان مشغول به کار بودند، تنها ۱۲ شرکت خودروسازی توانستند از این رکود نجات یابند ازجمله کارخانههای دایملر بنز، اوپل و فورد در کلن. علاوه بر این، چهار تولیدکننده بزرگ خودرو در آلمان Horch، Dampf Kraft Wagen (DKW)، Wanderer و Audi – یک سرمایهگذاری مشترک به نام Auto Union در سال ۱۹۳۲ را تشکیل دادند که نقش مهمی در بازگشت آلمان از رکود داشت.

تصویری از واحد مونتاژ فلکس واگن آلمان
صنعت خودروسازی آلمان در اواسط دهه ۱۹۳۰ پس از انتخاب حزب نازی به قدرت رسید. نازیها یک سیاست به نام Motorisierung (motorization)، در حملونقل ایجاد کردند. این سیاست یک عنصر کلیدی آدولف هیتلر برای مشروعیت بخشیدن دولت نازیها و باهدف افزایش سطح کیفیت زندگی مردم بود.
همزمان با توسعه و گسترش طرحهای اصلی بزرگراه (که اتمام اولین آن اتوبان در سال ۱۹۳۵ انجام شد)، پروژه فولکسواگن در سال ۱۹۳۷ طراحی و ساخت “خودروی مردمی” که ازنظر فنی بسیار قوی و همچنین ارزانقیمت بود را به نام Volkswagen Beetle به پایان رساند. بعد از ورود این خودرو به بازار نیروی کار عظیمی به اطراف این کارخانه مهاجرت کردند که نهایتاً منجر به تأسیس شهر جدیدی به نام ولفسبورگ در سال ۱۹۴۵ شد.
BMW در سال ۱۹۹۴ شرکت بریتیش روور را خریداری کرد، اما این امر منجر به رکود فروش آن در سال ۲۰۰۰ شد. بااینحال، BMW نام خود را برای یک سری از اتومبیلهای جدید که از سال ۲۰۰۱ در بریتانیا ساختهشده بود، حفظ کرد. در طول دهه ۱۹۹۰، امکان تولید برای SUVs در اسپارتانبورگ، کارولینای جنوبی را نیز به وجود آمد.
در حال حاضر پنج شرکت آلمانی و هفت برند در صنعت خودرو در کشور آلمان تحت سلطه: Volkswagen AG (و شرکتهای تابعه Audi و Porsche)، BMW AG، Daimler AG، Adam Opel AG و Ford- Werke GmbH در حال فعالیت هستند. تقریباً ۶ میلیون وسیله نقلیه در هرسال در آلمان تولید میشود و حدود ۵.۵ میلیون خودرو در خارج از این کشور از برندهای آلمانی تولید میشوند. آلمان، ایالاتمتحده، چین و ژاپن ۴ کشور برتر تولیدکننده خودرو در جهان هستند. گروه فولکسواگن یکی از سه شرکت بزرگ خودروسازی جهان (همراه با تویوتا و جنرال موتورز) است.

بیتل، خودروی محبوب آلمانی
امروزه مفاهیمی نو در رانندگی و حرکت با افزایش تنوع در صنعت خودروسازی آلمان در حال گسترش است. بهطور مثال امروزه صنعت بدنه خودرو به معنی نیاز به ایجاد ساختارهای جدید و تغییر در طراحیهای گذشته و البته با کنترل هزینه نهایی تولید خودروست. بهمنظور اجتناب از خطا و فرآیند قابل پیشبینی، مهندسی ساخت خودرو بهطور فزایندهای در حال تغییر است. در حال حاضر همه خودروسازان آلمانی شعار “بیشتر نرمافزار، کمتر سختافزار” را سرلوحه تولیدات خود قرار دادهاند.
مهندسی پیشرفته کامپیوتر (CAE) به این کشور کمک کرده است تا قطعات، بدنه و یا کل خودرو شبیهسازی شود و پیشبینی دقیقی از تولید خودروی که در آینده خواهند داشت را به ما بدهد. مثلاً قبل از تولید خودرو برآورد میکنند که چه آلیاژی برای تولید خودرو بهتر است و یا چه ایمنی در خودرو مورد ضرورت دارد. همچنین این پروسه در شبیهسازی و مونتاژ تولیدات در راستای بهترین ارگونومی و همچنین حفاظت از سلامت کارکنان کارخانهها تولید خودروی آلمان قدم گذاشته است.
آلمانیها پیشتاز در صنعت خودروسازی و گسترشدهنده مفاهیم صنعت خودروسازی در دنیا هستند. خودروهای ساخت این کشور ازنظر کیفیت کمنظیر هستند. آلمان پدیدآورنده همه استاندارهای موجود در صنعت خودروسازی است و بهترین مهندسین درزمینهٔ تولید، مونتاژ و شبیهسازی در کارخانهها تولید خودرو این کشور مشغول به فعالیت هستند.
حدوداً چهارپنجم کل خودروهای موجود در جهان آلمانی هستند و این مقدار بسیار شگفتآور است. از میان خودروهای موجود در آلمان بامو و مرسدس بنز دایملر درمجموع ۲/۲ میلیون خودرو در طول سال تولید میکنند. سایر خودروها نظیر فولکسواگن با تویوتای ژاپن و اتحاد خودرویی رنو-نیسان-میتسوبیشی با بزرگترین خودروسازهای جهان در حال رقابت هستند. این برندها به رکوردی بالغبر تولید ۱۰ میلیون خودرو در سال هم رسیدهاند اما این مطلب حائز اهمیت است که این صنایع بیش از هر چیز درآمد و سود خود را از فروش نزدیک به ۲ میلیون آئودی و پورشه دارند که حدوداً ۶۵ درصد کل سود این شرکت را تشکیل میدهند.
این سه شرکت خودروساز توانستهاند بیش از ۱۵ میلیون خودرو در سال ۲۰۱۶ میلادی تولید کنند و تقریباً میتوان گفت این میزان از تولید برابر با یکپنجم کل خودروهای تولیدشده در جهان است.